Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Виртуална разходка из Столичния зоопарк

Общество

Виртуална разходка из Столичния зоопарк

Виртуална разходка из Столичния зоопарк - Tribune.bg
Снимка:

Гледачите в зоологическата градина ежедневно ни правят съпричастни с живота на техните любимци

Зоологическата градина в София е временно затворена за посетители заради извънредното положение в страната. Всички, които обичат животните обаче, имат възможност да надникнат в техния свят чрез прекрасна виртуална разходка, която ни предоставят от зоопарка, при това безплатно.

„Ние ще ви правим ежедневно съпричастни със случващото се при нас чрез постване на кратки клипове за нашите животни и гледачи“, казват от Столичния зоопарк.

И наистина в социалната мрежа Фейсбук служителите на зоопарка ни разказват за грижите, които полагат за обитателите, за това с какво се хранят те, за навиците, характерните особености и още много любопитни факти около живота на животните.

В един от последните постове гледачите от сектор "Хищници" ни показват амурската тигрица Шели, която очевидно не спазва Великденските пости! Това е така, защото тя е хищник и се храни само с месо.

 

Екологът Павел Беличев от своя страна представя едно от най-атрактивните животни в Екологичния научно-образователен Център към Софийския зоопарк. Става въпрос за йеменския хамелеон Леон!

 

В друго образователно клипче гледачът в Аквариума на Софийския зоопарк Асен Борисов представя едни от най-красивите и впечатляващи риби в колекцията на Столичния зоопарк - южноамериканските сребърни аровани.

 

Талисманът на сектор "Птици" е белоглавият лешояд Лешка. Нейният гледач - студентът по ветеринарна медицина Марио Александров, има близка връзка с нея и разказва нейната история. Лешка е и един от най-възрастните обитатели на Столичния зоопарк. Тя е на цели 47 години.


В друго видео Марио ни показва как се храни групата пеликани в езерото за водоплаващи птици. Той разказва за техните навици и особености.


Между шестгодишната вълчица Арда и гледача в сектор "Хищници" Мария Тереза Кортес има специална връзка. Арда е отгледана от Тереза и ѝ има пълно доверие. Скоро Арда ще се срещне с новия си партньор Варг и ще създаде семейство.

 

Херпетологът Георги Кръстев - гледач в Терариума, ни запознава с Лемана - четиригодишен женски жълтоглав воден варан. Той разказва интересни факти за този вид, както и за самата Лемана, която очевидно е силно заинтересована от рибките, които той и предлага. Всяка неделя може да видите демонстрационното хранене на влечугите в Терариума на Софийския зоопарк.


Едно от най-любимите и впечатляващи животни в Софийския зоопарк е двугърбата камила Пешо. Уредникът на зооколекция "Тревопасни животни" Радослав Янков ни разкрива нейната история.


Гледачът в сектор "Птици" Марио Александров ще ви запознае с още един от своите питомци - мъжката полярна сова Тундьо. Ще научите защо совите имат абсолютно безшумен полет и какви са техните навици.

Не пропускайте и индийската слоница Артайда в зала "Гиганти"! Вижте как д-р Иван Цветков ѝ прави педикюр и маникюр. Тя е специално обучена и очевидно тези важни за здравето ѝ процедури ѝ носят удоволствие!

Това са само част от забавните образователни истории на животните в Столичния зоопарк. Ако искате да научите повече, може да посетите страницата на зоологическата градина в София във Фейсбук. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети