Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вицепремиерът Марияна Николова проведе среща с посланика на Унгария Текла Харангозо

Общество

Вицепремиерът Марияна Николова проведе среща с посланика на Унгария Текла Харангозо

Снимка:

Беше обсъдено и подписването на меморандум в областта на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Унгария у нас Текла Харангозо. Във фокуса на разговора бе въпросът за предстоящото заседание на смесената българо-унгарска комисия за икономическо сътрудничество. Предвижда се тя да заседава в края на януари следващата година.

Беше обсъдено също подписването на меморандум в областта на туризма. По данни на Единната система за туристическа информация малко над 7 хил. унгарски туристи са отседнали у нас в местата за настаняване от началото на годината до 10 октомври. България и Унгария имат традиционно добри дипломатически и икономически отношения и страната се нарежда сред приоритетните пазари за външен туризъм, заяви вицепремиерът Николова. Според нея трябва още по-активно да се развива потенциалът по отношение на привличането на туристи от Унгария, тъй като България е страна с възможности за целогодишен туризъм.

По време на срещата бе дискутирано предстоящото посещение на вицепремиера Николова в Унгария през първата половина на декември, на което акцент ще бъдат двустранните отношения и социално-икономическите мерки, предприемани от двете страни заради кризата с COVID-19. Министър Николова посочи, че и в момента въпреки пандемията гражданите на Унгария могат да посещават България без поставяне под 14-дневна карантина и без да е необходимо представянето на документ, показващ отрицателен резултат от PCR тест.

Вицепремиерът поздрави посланик Харангозо за отбелязването на Деня на българо-унгарското приятелство. Той ще се състои в българския православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Будапеща на 19 октомври. Желая успех на инициативата и поздравявам мисията на Унгария в София за нейния безспорен принос и всеотдайни усилия за осъществяването на проекта,  надявам се той да е само един от многото, които ще реализираме съвместно, посочи вицепремиерът.

Посланик Харангозо поканени вицепремиера Марияна Николова на честването на Деня на българо-унгарското приятелство и на 100 години от установяването на дипломатическите отношения между двете страни на 24 октомври в София. Посланикът на Унгария изрази признателност за ползотворното и успешно сътрудничество, както и че доброто партньорство ще се запази и занапред в реализацията на общи инициативи, които да подпомагат развитието на двете страни  


Коментари (4)

КАПИТАН СМЪРТ ЗА МАДЖАРСКИТЕ ТУРИСТИ, ЩЕ ИЗМИСЛЯ СПЕЦИАЛНА ИЗГЪ ЗИЦА.
НЕМА ДА Я ЗАБРАВАТ ЕКСКУРЗИЯТА В КЕ НЕФА ДОКАТО СА ЖИВИ, ТИЯ КОИТО ОЦЕЛЕЯТ ДЕ :)
14.10.2020 20:24 / Отговор
КАПИТАН СМЪРТ АБЕ ДА НЕ СА ИМ РЕЗНАЛИ ХРАНИЛКАТА НА ТИЯ МАНГУСТИ, АВСТРИЙЦИТЕ И ГЕРМАНЦИТЕ ?
ТА СА ОПРЕЛИ ДО КЕ НЕФА ;)
14.10.2020 20:27 / Отговор
ПАМЕТНИКА НА ГЕОРГИ СОРОС КОГА, ЩЕ БЪДЕ ПОСТАВЕН ПРЕД УНИВЕРСИТЕТА?
14.10.2020 20:29 / Отговор
КАПИТАН СМЪРТ ЗАПОВЕДИТЕ СА ЗА ТОВА, ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ!
14.10.2020 20:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още