Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вицепремиерът Николова: Ще предложа на Нова година ресторантите в хотелите да работят 00:30 ч.

Общество

Вицепремиерът Николова: Ще предложа на Нова година ресторантите в хотелите да работят 00:30 ч.

Снимка:

Ще предложа на Нова година ресторантите в хотелите да работят по изключение до 00:30 часа. По искане на бранша днес ще обсъдя с Националния оперативен щаб, здравните власти и правителството тази възможност, за да може гостите да посрещат спокойно празника. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по БТВ.

Тя подчерта, че капацитетът в ресторантите ще се запази на 50%, като няма да се допуска струпване на хора. По думите й ще бъде много по-хигиенично да се празнува в ресторанта, отколкото да се се носи храна по стаите. През изминалите коледни празници нямам нито един сигнал за нарушения, информира министърът. И посочи, че лично като таен клиент е посетила хотели, където се е уверила, че правилата стриктно се спазват. По думите й регулярните проверки, които се извършиха през декември, показаха, че и бизнесът, и туристите са дисциплинирани.

Няма да се допуснат тайни купони, категорична бе министър Николова, като допълни, че трябва да има самодисциплина. Тя уточни още, че контролните органи работят активно и има ли сигнали,  веднага се препращат към компетентните институции. Министърът посочи, че инспекциите и по време на Студентския празник- 8 декември, показаха, че правилата се спазват и прогнозите за празненства от много хора не се случиха.

Относно зимния сезон министърът заяви, че в момента резервациите са на 30%, като и в следващите месеци отново ще се разчита на български посетители. Очакваме записвания в последния момент, както и гости от съседните страни Сърбия, Турция, Северна Македония, които могат да дойдат с кола, обясни още тя.

На въпрос за започналата ваксинация срещу Ковид-19 вицепремиерът посочи, че е готова да се ваксинира публично и очаква в най-скоро време да има тази възможност. Не считам, че може да навреди на здравето, но всеки сам преценява, уточни още тя.  


Коментари (3)

тъжно Министърката на туризма била дегизирана като таен клиент, дегизирана. Със спортно яке, качулка и маска. Напират вицове за Щирлиц. Другарят Борисов пък управлява от джипка и размята нашите пари наляво и надясно, където му е удобно, за да задържи властта. Това корумпирано правителство е най-големия виц и срам за страната.
29.12.2020 09:47 / Отговор
Тулуп Какви "наши пари" бленуваш? Вие пари нямате, каквото имахте, изхарчихте за ракия и цигари.
29.12.2020 10:14
999999 Айде скрий се некъде червен боклук, заради вас държавата ни е на това дередже. Същите лайна са били и преди 89та и след това. Скрий се некъде.
29.12.2020 10:18

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още