Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вижте кои са качилите се по шорти на Черни връх

Общество

Вижте кои са качилите се по шорти на Черни връх

Вижте кои са качилите се по шорти на Черни връх - Tribune.bg
Снимка:

Един от участниците и друг път се е замесвал в странни случки

Ужасяваща история за посрещането на Нова година разказва Димитър Кенаров във Фейсбук. Той и приятели решават да посрещнат 2019 година на Витоша.

„Уморени от тежки софри и леки наркотици, от пиратки и президенти, от развалени ремонти и невъзможен за дишане въздух, решихме с трима приятели, сродни души, да изкачим Черни връх навръх Нова година“, пише Кенаров.

От центъра на София обаче към Черни връх полугол тръгва Кирил Радев. Той решава да пробяга пътя до планинския връх само по шорти, защото тренира телесно закаляване. Достигайки до заслона на върха, той не е пуснат вътре от хижарите. Ирина и Чавдар Евтимови, които стопанисват чайната там, отговорили, че празнуват в семеен кръг.

Мъжът замръзва и чак след намесата на Планинска спасителна служба е приет в чайната на заслона.

Историята веднага се раздухва и Кенаров, заедно с Радев, я разказват пред камера. След като е отразена от голяма част от телевизиите, става ясно, че хижарите, отказали достъп до подслона, ще останат без работа. Заслонът е на Българския туристически съюз, който я отдава под наем при условие, че се осигурява подслон и храна за всеки 24 часа в денонощието.

Кои са участниците в историята?

Владо Донков, професионален фотограф и полярен изследовател, Стефания Каменова - еколог, изучаващ популацията на северни елени в Скандинавия и Русия, Джоуди Хилтън - американски фоторепортер, живеещ в България, прекарала немалка част от живота си по планините на Колорадо и Юта. Тази информация става ясна от публикацията на Димитър Кенар.

Самият той е български поет. В Уикипедия се посочва и че е американски журналист. Той е член е на Управителния съвет на Асоциацията на европейските журналисти, където работят единствено бивши и настоящи журналисти от „Капитал“, пише ПИК. Те съответно обслужват основно интересите на обвинения в пране на пари Иво Прокопиев.

Оказва се, че Кенаров и друг път се е замесвал в странни случки, някои дори с международен отзвук. През 2011 г. бил арестуван от беларуските власти в град Мозир, защото нямал документи. През 2014 година е нападнат от маскирани в Крим, които взимат мобилния му. И при двата случая се е представил за журналист на свободна практика. Според ПИК Асоциацията на европейските журналисти е финансирана директно от Джордж Сорос.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати