Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Владимир Иванов: Покачването на цената на свинското е изцяло вредна спекула

Общество

Владимир Иванов: Покачването на цената на свинското е изцяло вредна спекула

Владимир Иванов: Покачването на цената на свинското е изцяло вредна спекула - Tribune.bg
Снимка:

Изцяло е вследствие на създадените страхове в обществото, смята председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

Свинското месо у нас поскъпва, а на световния пазар - поевтинява. Това каза председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов пред БНТ. Според него вдигането на цената у нас е в резултат на говоренето за Африканската чума по свинете.

„Има много интересна ситуация на пазара. Има едно изменение на цената нагоре от 80 стотинки. От 7.75 - 7.80, стигнахме до 8.30. Абсолютно спекулативна цена. В същото време паралелно наблюдаваме друг процес на световния пазар цената на свинското намалява. На Чикагската борса, която е индикатор на пазара, цената е станала от 1.90 към 1.69 долара. Това е изцяло вредна спекула, изцяло е вследствие на създадените страхови настроения в обществото, в следствие на многото говорене покрай заболяването“, смята експертът.

Иванов заяви, че снабдяване на месо има достатъчно и далеч заболяването не е обхванало цялата страна.

И най-лошото да стане, не очаквайте драматични изменения на цената, защото ние сме част от много по-голям пазар, много добре уреголиран, свърхконкурентно натоварен и с много добро предлагане на свинско месо, каза още председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети