Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Властта удължава срока на изтичащи лични документи и ТЕЛК-ове

Общество

Властта удължава срока на изтичащи лични документи и ТЕЛК-ове

Властта удължава срока на изтичащи лични документи и ТЕЛК-ове - Tribune.bg
Снимка:

Целта е да не се позволява струпването на хора

Удължават с 6 месеца срока за издаване на лични документи. Целта е да не позволяваме струпването на хора – единствената мярка на света, която работи. Това обяви в Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов.

„Колкото повече намалим движението на хора, толкова по-силно ще намалим разпространението на заразата. Статистиката показва, че има все повече излекувани. Светът предприема спешни мерки. Няма нищо по-различно от това, което сме въвели. Призовавам към самодисциплина. Струпването на една место, особено по магазини, не е препоръчително. Там, където не се спазва заповедта и има струпване, да се затварят съответните обекти“, категоричен е Борисов

Удължава се до края на май срока за регистрация на газовите уредби, както и ТЕЛК-овите решения.

Удължават се и сроковете на рецептите на скъпоструващите лекарства и няма нужда от презаверяването им.

Премиерът препоръча на кметовете да са внимателни, когото решават да затварят откритите пазари и да са уверени, че хората ще имат откъде да си купуват хранителни продукти.

„Собствениците на големи вериги, някои са ги затворили, в други се струпват хора. Ще се затварят такива със струване на хора на касите от полицията“, предупреди Борисов.

Той обясни, че целта е да не си спираме живота и да има всеки възможност да напазарува нещата, от които се нуждае. Намекна обаче ще се правят опити да се злоупотребява с мерките и на места в строителни вериги например имало струпвания на купувачи.

„Ремонтите може да почакат 2-3 седмици“, каза той.

Премиерът заговори и за опити да се „хитрува“ от страна на нощни заведения, които опитвали да организират уж „частни партита“. Хванатите в нарушение ще бъдат затваряни.

Разчитаме на добросъвестността на търговците. Нека не правят опити за спекула, защото това ще бъде прекратено. Зависи много от всеки един от нас мерките да дадат резултат... Да си дадем тези две седмици. Готови сме да отреагираме във всяка една ситуация. Ако е необходимо ще затегнем мерките, заяви Борисов.   


Коментари (2)

Mina ТЕЛК АСТМА на детето изтече на 01.03.2020г. Означава ли, че до май няма необходимост от преосвидетелстване?
14.03.2020 15:01 / Отговор
Tezgyul İmam pismo ot telka s naznacena data za 28.03.20god
Oznacavali ce v izvinrednito polejenie nqma da moga da Mina telka
23.03.2020 15:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още