Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Влязоха в сила облекчените мерки

Общество

Влязоха в сила облекчените мерки

Снимка:

Заведенията с откритите им площи отварят с работно време от 6:00 ч. до 23:00 ч.

Частично разхлабване на ограничителните мерки от днес в страната, въпреки високия брой новозаразени с Covid-19. Заведенията за хранене и развлечение с открити площи отварят врати с работно време от 6:00 ч. до 23:00 ч.

Кина, театри, музеи, библиотеки, галерии и циркови представления ще приемат 30% от публиката си. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство. Фитнесите, спортните зали и плувните комплекси също ще работят при 30% капацитет.

От понеделник - 5 април- отварят яслите и детските градини.

След края на пролетната ваканция, от 12 април, учениците се връщат в класните стаи по изготвен график от образователното министерство. Датите на пролетната ваканция остават без промяна, съобщиха от министерството. Днес и утре учениците учат онлайн.

Пролетната ваканция за децата от 1-ви до 11-и клас остава от 3 до 11 април включително. За 12-и клас ваканцията ще е от 8-и до 11 април включително.

Облекчаването на мерките не важи за моловете. До 12 април на магазините с площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи към търговския обект. Нощните заведения остават затворени до края на април.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още