Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМА: 90-годишен пребори COVID, беше интубиран 15 дни

Общество

ВМА: 90-годишен пребори COVID, беше интубиран 15 дни

Снимка:

Вчера от ВМА беше изписан 90-годишен пациент, победил коварната зараза. Мъжът е приет в тежко състояние в края на месец октомври, а седмица след това е интубиран. Така остава в продължение на 15 дни, когато лекарите преценяват, че може да бъде екстубиран. А вече в стабилно състояние – изписан и у дома при близките си. Това разказаха от ВМА на страницата си във Фейсбук.

„COVID-19 е изпитание на личностните и професионалните качества, на готовността за взаимопомощ между медиците. Но и изпитание на волята за живот“, споделят медиците.

В интензивното лечение няма догми, а се реагира с промяна в лечението с всяка промяна в състоянието на пациента. За пациентите, които изпадат в тежка дихателна недостатъчност, лечението с апаратна вентилация е продължителен процес, коментират специалистите.

Според някои, именно те – реаниматорите, са последната инстанция на първата линия в тежката битка с COVID-19. Лекарите обаче казват, че тънкостите в критичните моменти се крият в голямото търпение, знанията, уменията и безценния опит, който са натрупали през годините при работата си с едни от най-тежките патологии, допълват от ВМА.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още