Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Здравният министър: Временно ще преустановим „зелените коридори“

Общество

Здравният министър: Временно ще преустановим „зелените коридори“

Снимка:

Ваксините свършиха във ВМА и УМБАЛ „Св. Анна“- София

Временно се преустановява имунизацията по т. нар. „Зелени коридори“ във Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха от лечебното заведение. Причината е изчерпване на наличните количества ваксини.

От болницата, ръководена от ген. Венцислав Мутафчисйки съобщиха, че продължава ваксинирането по отделните фази, съгласно Националния ваксинационен план на Р България и поставянето на втора доза на направените до момента имунизации.

Междувременно стана ясно, че и в пункта за ваксинация на УМБАЛ „Св. Анна“- София АД ваксините са изчерпани. От болницата уверяват, че когато бъдат доставени нови количества от ваксините, пунктът незабавно ще поднови работа.

„Временно ще преустановим „зелените коридори“, докато не дойдат още дози ваксина. По данни на фирмата камионът с АстраЗенека тръгва в петък, очакваме го да дойде в събота. Ако тези 52 хиляди дози дойдат в събота, те ще бъдат преразпределени, независимо кога пристигнат. Днес дойдоха 12 хиляди дози на „Модерна“. Чакаме през март и ваксини на „Пфайзер“, така че очаквам нещата да се нагодят“, поясни по-рано днес здравният министър проф. Костадин Ангелов.  


Коментари (6)

А кога ще ваксиниране възрастните болните, трудно подвижните? За тях няма зелени коридори. Тях кучета ги яли. В дивашка България е така.
25.02.2021 11:20 / Отговор
Ако сте лекар тръгнете по личните домове на хората да ваксинирате болните и трудноподвижните. Ако не сте по-добре да млъкнете, да ни спестите "дивашките" обобщения и да оставите компетентните лица да работят.
25.02.2021 14:29
Бе, тоя май пак е шахматиста-тракторист. Тараторчо, хеч си нагъл, хем се пререждаш, а? Болшевишки кретенино, чети повече и пиши по-малко, а най-добре - хич не влизай в този сайт.
25.02.2021 21:05
В цивилизовани те общества предимство се дава на възрастните и болните за ваксинация. В България предимство имат моладжийте и общо казано сульо и пульо, като горния коментиращ
25.02.2021 18:59 / Отговор
глупости възрастните и болните са с предимство и в България. Лошото е, че заради лъжливите тролове и дезинформатори на терен, повечето от тях са убедени, че нямат нужда от ваксина.
25.02.2021 20:06
Глупости на глупостите Като сте така добре осведомени, бихте ли казали тук за всички къде точно могат да се ваксини ат възрастни болни хора, които не могат да мерят мускули със зелените коридори на фейсбук юнаците?
25.02.2021 20:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още