Вместо червен пипер – тухли и керемиди на прах в гозбите на българина
Шокиращи твърдения от асоциация „Български пипер“
„В много случаи българинът яде тухли и керемиди, смлени на прах, стърготини, фино изстъргани. Всичко това боядисано с малко червен пипер от Китай с много ниска цена“. Това заявява в интервю пред „Дарик“ председателят на асоциация „Български пипер“ Георги Василев.
Той е категоричен, че на родния пазар не се продава млян червен пипер, произведен изцяло от българска суровина. Вместо това много от фирмите внасят пипер на люспа от Китай и само го пакетират. Китайската суровина е съмнително евтина.
От 2 лева и 50 стотинки до 15 лева за килограм на едро варират цените на мления пипер. Поне шест пъти е разликата и в качеството. Василев разказва за свой експеримент с 50 грама червен пипер в пакетче, разтворен във вода.
„30 грама останаха стърготини и мазна боя по тенджерата“, разказва производителят.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/obshtestvo/vmesto-cherven-piper--tuhli-i-keremidi-na-prah-v-gozbite-na-balgarina/
Коментари (0)
Добави коментар