Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вместо червен пипер – тухли и керемиди на прах в гозбите на българина

Общество

Вместо червен пипер – тухли и керемиди на прах в гозбите на българина

Вместо червен пипер – тухли и керемиди на прах в гозбите на българина - Tribune.bg
Снимка:

Шокиращи твърдения от асоциация „Български пипер“

„В много случаи българинът яде тухли и керемиди, смлени на прах, стърготини, фино изстъргани. Всичко това боядисано с малко червен пипер от Китай с много ниска цена“. Това заявява в интервю пред „Дарик“ председателят на асоциация „Български пипер“ Георги Василев.

Той е категоричен, че на родния пазар не се продава млян червен пипер, произведен изцяло от българска суровина. Вместо това много от фирмите внасят пипер на люспа от Китай и само го пакетират. Китайската суровина е съмнително евтина.

От 2 лева и 50 стотинки до 15 лева за килограм на едро варират цените на мления пипер. Поне шест пъти е разликата и в качеството. Василев разказва за свой експеримент с 50 грама червен пипер в пакетче, разтворен във вода.

„30 грама останаха стърготини и мазна боя по тенджерата“, разказва производителят.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети прах, готвене

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети