Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вместо червен пипер – тухли и керемиди на прах в гозбите на българина

Общество

Вместо червен пипер – тухли и керемиди на прах в гозбите на българина

Вместо червен пипер – тухли и керемиди на прах в гозбите на българина - Tribune.bg
Снимка:

Шокиращи твърдения от асоциация „Български пипер“

„В много случаи българинът яде тухли и керемиди, смлени на прах, стърготини, фино изстъргани. Всичко това боядисано с малко червен пипер от Китай с много ниска цена“. Това заявява в интервю пред „Дарик“ председателят на асоциация „Български пипер“ Георги Василев.

Той е категоричен, че на родния пазар не се продава млян червен пипер, произведен изцяло от българска суровина. Вместо това много от фирмите внасят пипер на люспа от Китай и само го пакетират. Китайската суровина е съмнително евтина.

От 2 лева и 50 стотинки до 15 лева за килограм на едро варират цените на мления пипер. Поне шест пъти е разликата и в качеството. Василев разказва за свой експеримент с 50 грама червен пипер в пакетче, разтворен във вода.

„30 грама останаха стърготини и мазна боя по тенджерата“, разказва производителят.


Етикети готвене

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати