Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вместо парад на Гергьовден: Демонстрации на военноморските и военновъздушните сили

Общество

Вместо парад на Гергьовден: Демонстрации на военноморските и военновъздушните сили

Вместо парад на Гергьовден: Демонстрации на военноморските и военновъздушните сили - Tribune.bg
Снимка:

Демонстрации и церемонии на 5 места в страната

Заради нуждата от социално дистанциране, тази година няма да се проведе традиционният Гергьовденски парад. Българската армия ще отбележи Деня на храбростта с демонстрации и церемонии на 5 места в страната, разказва bTV.

Точно в 10 ч. сутринта президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще отправи приветствие от Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Парадът ще започне 10 минути по-късно - във Велико Търново, в Националния военен университет "Васил Левски". Там министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще приеме строй от 250 курсанти, които са били в изолация.

Следващата локация е Морската гара във Варна. Там бойният флот ще демонстрира овладяване на кораб-нарушител - с участието на бойни високоскоростни лодки и вертолет "Пантер".

След това събитията ще се пренесат в авиационна база в "Граф Игнатиево" край Пловдив. Там ще видим демонстрации с изтребители МиГ-29 и бойни вертолети.

Армейското шоу на живо ще продължи от полигона Црънча край Пазарджик - където силите за специални операции ще покажат обезвреждане на терористи и освобождаване на заложници.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети