Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО: Антибългарската власт в Скопие е тази, която трябва да бъде обявена за „персона нон грата” в ЕС

Общество

ВМРО: Антибългарската власт в Скопие е тази, която трябва да бъде обявена за „персона нон грата” в ЕС

ВМРО: Антибългарската власт в Скопие е тази, която трябва да бъде обявена за персона нон грата в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Със забрани за влизане в страната Северна Македония няма да заличи историческата истина

 

„Евентуалното обявяване на съпредседател на ВМРО за „персона нон грата” от антибългарската и антиевропейска власт в Скопие заради защитата на правата и законните интереси на българите в Северна Македония е скандално, недопустимо и неприемливо. Това е поредният цинизъм от страна на западната ни съседка, който само доказва, че приказките за добросъседски отношения са пълни лъжи”, се посочва в позиция на партията.

„Ние от ВМРО отново напомняме историческата истина. А именно, че Македония е била и ще бъде българска. Държавата Северна Македония е друго нещо. И това е пределно ясно за всички. Всякакви опити за други внушения от страна на властите в Северна Македония са манипулации, чиято цел е да замажат очите за истинските проблеми. Всичко това се случва, защото цялата политическа върхушка в Северна Македония е антибългарска. По тази причина насъскването на истерията срещу страната ни подтиква години наред ненавист и омраза към всичко българско. По същата тази причина и днес скопските политичари си измислят забрани и ограничения, основани на лъжи”, посочват още от ВМРО.

От партията са категорични, че със забрани за влизане в страната няма да заличите истината.

„Ние от ВМРО се обръщаме към българските власти. Върнете ветото! Антибългарската, антиевропейска власт в  Северна Македония е тази, която трябва да бъде обявена за „персона нон грата” в Европейския съюз. Страната ни няма право да неглижира повече антибългарския болшевизъм на Скопие!

България вече не може просто да стои безучастна и да евакуира пребити хора с българско самосъзнание. Необходимо е твърдо противопоставяне на антибългарската пропаганда, докато не се сложи край на омразата агресията и фалшификациите на Скопие”, посочват още те.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати