Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО: Бързо производство за каналджийството и незаконното преминаване на границата

Общество

ВМРО: Бързо производство за каналджийството и незаконното преминаване на границата

ВМРО: Бързо производство за каналджийството и незаконното преминаване на границата - Tribune.bg
Снимка:

Бързо производство за каналджийство, незаконно преминаване на границата и спешни промени в НПК, настояват от ВМО.

Ето какво още пишат от партията:  

В последната година ставаме свидетели на безпрецедентен натиск от нелегални мигранти по българската граница. Само за два месеца има трима загинали полицаи и един, който се бори за живота си. Комбинацията от липсата на последователна държавна политика за борба с миграцията и политическия хаос и разруха, в които се намира държавата, заедно с реалната липса на каквато и да било законодателна дейност от 45-ото, 46-ото и 47-ото Народни събрания, се превърнаха в реална заплаха за националната сигурност на България.

Ето защо ние от ВМРО настояваме за нулева миграция, увеличаване на правомощията на служителите на реда и военнослужещите, които ежедневно са на първа линия за пресичане на каналджийството и овладяване на мигрантските потоци вътре в страната. Те трябва да имат право да стрелят на месо, без предупреждение. Тези хора трябва да имат зад себе си държавата и цялата защита от страна на властите. А подобни индивиди като шофьора на автобуса-убиец в Бургас и задържания днес криминално проявен български гражданин, трябва да бъдат съдени по правилата на бързото производство.

За целта са нужни спешни промени в чл. 356, ал. 1 и ал. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс, където да бъдат прибавени каналджийството и всякакъв друг вид нелегално преминаване на границата без оглед размера на предвиденото наказание. Това няма да реши проблема мигновено, но поне ще даде шанс на органите на реда да започнат да овладяват безапелационния и нагъл мигрански поток в България.

Колко още невинни жертви на мигратски набези трябва да има независимо дали те са униформени или цивилни граждани, за да се предприемат адекватни мерки от настоящия т.нар. „политически елит“? За нас от ВМРО животът и здравето на българските граждани винаги е бил приоритет номер едно. Но очевидно това не е така за партиите в парламента – ПП, ДБ, БСП, ДПС, „Възраждане“, ГЕРБ, „Български възход“. От тях виждаме само див популизъм без никакви реални законодателни мерки за гарантиране и защита на неприкосновеността на българските полицаи при изпълнение на служебните им задължения. И никаква реакция, въпреки призивите им да променят законодателството така, че и съдът да няма повод да си измива ръцете с „тромавите процедури“.

За улеснение на гореизброените парламентарни партии даже посочваме какво и къде трябва да се промени. Две изречения в конкретен член на НПК. Поне това!


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати