Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО: Години наред тарикати, побойници, наркомани и хулигани са толерирни и пазени от безбройните им права

Общество

ВМРО: Години наред тарикати, побойници, наркомани и хулигани са толерирни и пазени от безбройните им права

ВМРО: Години наред тарикати, побойници, наркомани и хулигани са толерирни и пазени от безбройните им права - Tribune.bg
Снимка:

Общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет изпращат до МВР десет конкретни въпроса, свързани със сигурността в София, информират от партията.

На проведената извънредна сесия по сигурността на 12 май в Общинския съвет Карлос Контрера, председател на групата на патриотите в СОС зададе част от тях, но не получи адекватни отговори.

Ето и някои от въпросите:

„Като се работи на териториален принцип с колко патрулни автомобили се обслужва едно РУ, достатъчни ли са? Колко екипи има през тъмната част в града от КАТ? Патрулите имат ли време да си обхождат района или чакат на всеки час да им бъде извършена проверка от всички всевъзможни нива и структури?

Зам.-директорът от ГДНП по охранителна полиция какви мерки е предприел по отношение опазване на обществения ред и сигурност както в столицата, така и страната? При положение че в ГДНП има цели отдели пътна и охранителна полиция с не малък брой служители каква точно контролна и патрулна дейност са осъществявали?!“

„По-добре късно, отколкото никога. Сесия по сигурността от нашата група поискахме още в края на март т.г. и то с по-широк кръг от теми. София като град има дефицит на сигурност. Ние ще дискутираме пътната безопасност, но битовата престъпност, домовите кражби, грабежите, нелегалната миграция, проблемите с гетата, разпросранението на наркотици са все болезнени въпроси, които настояваме да се дискутират. Трябва да говорим по тези проблеми, защото тях ги има, трябва и да търсим решения. Тук в СОС, извън СОС заедно с МВР, СДВР, Народното събрание. Трябват решения и мерки. Не може дневния ред да се определя от инциденти, това не е политика, а тичане след събитията.“, посочи Карлос Контрера.

Общинският съветник Димитър Антов напусна сесията, след като министър Демерджиев отказа да изчака да чуе останалите въпроси на ВМРО и си тръгна, за да отиде да връчва по думите му оръжия в СДВР. Това накара съветникът Антов да заяви, че това е явно неуважение и Демерджиев е дошъл да си направи просто пиар.

Това стана причина представителите на ВМРО да подговят и изпратят писмено въпросите си с настояване за бързи и изчерпателни отговори.

Беззаконие и ненаказаност. Това е причината за пореден път двама невинни младежи да загубят трагично живота си. За кой ли път вече виждаме как цялата държавна машина вместо да защитава онези, които спазват правилата, толерира наркоманите, тарикатите и престъпниците.

За пореден път всички дружно ще се възмущават и симулират действия и след три дни ще бъде забравено. Какво стана с убиеца на Милен Цветков? Какво стана със Семерджиев? Бяха ли наказани справедливо? Извадихме ли си поуките, поправихме ли грешките? Та дори Емили си караше тротинетката по магистралата демонстративно и напук на всички, отново безнаказано. И беше широко отразявана по медиите едва ли не като някакъв обществен фактор и пример. Лудост, пълна лудост.

Беззаконите и ненаказността доведоха до това – едно момче, още ученик да кара със 100 при ограничение от 50. Кара, защото такъв пример вижда. Кара, защото го правят всички. Кара, защото на всички им се разминава. Разминава се на убийците, разминава се и на идиотите.

Преди три години в парламента ВМРО внесе законопроект, който искаше тежки наказания за убийците на пътя – обществено полезен труд, дори работа в моргите, за да видят какво са причинили. Не се прие. Три парламента след това се занимаваха с какво ли не, само не и с убийците на пътя. Призивът ми е – вземете тоя законопроект, изтупайте го от нафталина, внесете го, приемете го.

Миналата година пак в тази зала, след като две момичета бяха брутално убити от рецидивист на пътя, казах, че няма как МВР да следи трафика с 15 коли и поисках да се увеличат. Не се прие.

Отново изслушвахме шефа на Пътна полиция, обсъждахме закупуване на още камери. Днес отново сме тук, отново обсъждаме и дискутираме същото. Докога?

Време е за действия, сурови и безкомпромисни. Години наред тарикати, побойници, наркомани и хулигани са толерирни и пазени от безбройните им права. Безправни са само жертвите.“, възмути се Карлос Контрера.

Според общинските съветници от ВМРО, МВР не вижда организационните, техническите и дисциплинарните проблеми в своята къщичка, не иска да се реорганизира и реформира и това е причината всички да живеем в анархия вече трета година – война по пътищата, насилие по улиците, в училище, грабежи, убийства, безнаказаност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати