Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО към Терзиев: Осакатихте Коледа с чучела, а сега откраднахте и празника на децата - (КОЛАЖ)

Общество

ВМРО към Терзиев: Осакатихте Коледа с чучела, а сега откраднахте и празника на децата - (КОЛАЖ)

ВМРО към Терзиев: Осакатихте Коледа с чучела, а сега откраднахте и празника на децата - (КОЛАЖ) - Tribune.bg
Снимка:

Защо спряхте коледните автобуси за най-малките?

От ВМРО обръщаме внимание за пореден път на Столична община, че за разлика от други години столицата фактически е без коледна украса. Настояваме обществото да получи отговор защо това е така? Настояваме да бъде ясно и точно обяснено от Столична община кой заместник-кмет отговаря за това, защо коледна украса практически няма, какво е предвиждала общината да постави като украса и на каква стойност.

Не може да не получим и отговор кой одобри и колко ни струва пърформанса на 01.12.2023 г. при запалването на светлините на коледното дърво пред катедралния храм „Св. Ал. Невски“. Т.нар. програма с огньове, вещици и розови еднорози категорично не се вписваше в логиката и духа на Рождество Христово. За обществото остана загадка кой е отговорен за одобряването на подобен сценарий и колко струва на софиянци това събитие, както и бляскавата арка пред храм-паметника и на метри от Св. Синод, която повече наподобява Златния телец, отколкото „празнична пътека към светлината“ или там какво си е мислил авторът. Все още очакваме отговори в духа за заявките за открито и прозрачно управление.

Изразяваме и учудване, че предложението на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера за създаване на временна атракционна линия - коледен автобус просто стои някъде по бюрата. Идеята е да зарадваме най-малките, децата на София, с ретро автобус. Предложението е внесено на 4 декември и по него няма никакво движение - нито „да“, нито „не“. На фона на липсващата все още коледна украса тази идея би могла поне частично да компенсира конфузната ситуация, в която общината сама се постави. Предложението, по което работихме с експерта Марио Евстатиев, е част от мерките за популяризиране на атракционните превози с ретро подвижен състав, като предлагам тази година „Столичен автотранспорт“ ЕАД да се включи в коледните инициативи, които се организират в София като организира съвместно с Център за градска мобилност ЕАД празничен коледен автобусен маршрут, изпълняван в седмицата от 18 до 24 декември включително с автобуса Икарус 280, пояснява идеята общинският съветник Карлос Контрера.

Той прилага и предложения режим на работа на атракционите:

-Режим на работа: 0-1-1-0

-Обиколка: 44 мин

-Маршрут:

6439 пл. Св. Ал. Невски - надясно по бул. Васил Левски - 2827 МС СУ Кл. Охридски - 1902 ул. Ген. Гурко - 928 Кино Одеон - 1136 НДК - 362 бул. Прага - 1297 Руски паметник - 284 бул. Ал. Стамболийски - 2087 ул. Опълченска - 385 бул. Хр. Ботев - 1287 пл. Лъвов мост - 1319 пл. Сточна гара - 1242 пл. Васил Левски - направо по бул. В. Левски до кръстовище с бул. Цар Освободител - надясно по бул. Цар Освободител - надясно по ул. 15 ноември - надясно по ул. Оборище до сп. 6439

Часове на тръгване от пл. Св. Ал. Невски: 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00.

Режим на пътуване: с редовни превозни документи, продавани от служител на Център за градска мобилност ЕАД (в превозните средства) и с валидни дългосрочни превозни документи - годишни карти, издадени от ЦГМ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети