Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО: Казусът с циганското гето на територията на „Виетнамските общежития“ трябва да бъде решен бързо

Общество

ВМРО: Казусът с циганското гето на територията на „Виетнамските общежития“ трябва да бъде решен бързо

ВМРО: Казусът с циганското гето на територията на Виетнамските общежития трябва да бъде решен бързо - Tribune.bg
Снимка:

Общинският съветник и председател на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера смята, че казусът с циганското гето на територията на т.нар. „Виетнамски общежития“ трябва да бъде решен бързо. Общинските съветници от ВМРО ще се срещнат с граждани на район „Красна поляна“. Поводът е покана от жители на квартала, които настояват за спешни мерки за премахване на незаконните постройки във „Виетнамските общежития“, подобряване на сигурността в района и решителни мерки срещу битовата престъпност. Според Контрера и направените от ВМРО предложения още тази година трябва да се започне с премахването на обекти, за които има вече влезли сила заповеди за събаряне.

„След разчистването терените трябва да се оградят и пазят, за да не се изграждат незаконни постройки. Там не трябва да се допуска повече жилищно строителство", настояват от ВМРО.

В началото на седмицата от групата „Патриоти за София“ са внесли и питане до кмета Фандъкова за неработещия полицейски пункт на входа на „Виетнамските общежития“. Писмо е изпратено и до старши комисар Маринов, директор на СДВР. През 2008 г. след доклад на Ангел Джамбазки помещението е ремонтирано, оборудвано и предоставено за ползване на 3-то РПУ. Целта е осигуряване на полицейско присъствие, опазване на обществения ред и подобряване на сигурността в района. Оказва се, че от години пунктът не се ползва и стои заключен, а циганите го ползват за простор.

Контрера настоява и за изпращане на жандармерия в района, която да следи за опазване на обществения ред особено в тъмната част на денонощието.


Топ новини

виж още
Актуална тема