Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО: „Красно село“ е заложник на политическия инат

Общество

ВМРО: „Красно село“ е заложник на политическия инат

ВМРО: Красно село е заложник на политическия инат - Tribune.bg
Снимка:

Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до СОС за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на район „Красно село“

Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на район „Красно село“. Правомощията на избрания 2019 година кмет от „Демократична България“ – Росина Станиславова, бяха прекратени поради установен конфликт на интереси. СОС не успя да избере кмет нито на 9-и, нито на 16-и март. Почти месец районът стои реално без кмет и без управление. ГЕРБ и БСП приеха абсурдно решение, с което възлагат на столичния кмет Фандъкова да определи един от заместник-кметовете на „Красно село“ за кмет. Такава заповед няма, а вероятно няма и да има. Според ВМРО подобно решение е абсолютно незаконно и е ясно, че няма да произведе ефект.

ВМРО - София преди седмица изведе формула за излизане от ситуацията – след неуспеха да бъде избран един от тримата заместник-кметове на „Красно село“, следва да се продължи процедурата, посочват те.

„Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация при избор на кмет на община може да бъде избран и общински съветник. След като СОС не успя да избере заместник-кмет, по аналогия може да се продължи вече с избора на общински съветник. Тук вече идват и политическите аргументи. Предложението на ДБ за г-н Борис Милчев беше отхвърлено поради неудачност на предложението. Логиката сочи, че ДБ трябва да получат възможност да излъчат свой представител за кмет, но не кой и да е. Гражданите през 2019 г. решиха да бъдат управлявани от тази политическа коалиция. Оттук въпросът е не дали, а кого да излъчи Общинският съвет. Смятаме, че на този етап единствената кандидатура от ДБ, която може да събере подкрепа, е тази на председателя на групата им в СОС – инж. Грети Стефанова (ДСБ). Ето и няколко аргумента – била е заместник-кмет на район „Красно село“, лидер на политическата група на ДБ в СОС, най-възрастният общински съветник в СОС“, гласи предложението на ВМРО.

„Редно е най-голямата политическа група в СОС – тази на ГЕРБ, да подкрепи тази кандидатура, а не да продължава с политиката на инат, която заплашва да блокира тотално район „Красно село“, настояват патриотите.

„Тъй като реално трета седмица Общинският съвет не може да излезе от ситуацията, внасяме предложение с проект за решение, като освен избор на кмет на района, от ВМРО предлагаме и настояваме да се включат още две решения:

-   Възлагане на пълна финансова проверка на район „Красно село“ за начина и реда, по който са харчени средствата от бюджета за периода 2019-2023 година;

-  Предоставяне на всички материали и информация за всички спрени административни производства в района, включително по заявления, жалби и сигнали на граждани.

От ВМРО призоваваме останалите политически групи за разум и диалог и в крайна сметка да бъде взето компромисно решение, което максимално да отразява нагласите и волята на избирателя от есента на 2019 година“, казват още от ВМРО.

ВМРОВМРО


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати