Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО: На МОЧА да се изгради монументален комплекс на основателите на българската държава

Общество

ВМРО: На МОЧА да се изгради монументален комплекс на основателите на българската държава

ВМРО: На МОЧА да се изгради монументален комплекс на основателите на българската държава - Tribune.bg

Поредната истерия около преместването на Паметника на Съветската армия в центъра на София вероятно ще завърши по същия начин, както досега. Темата е периодично повдигана през годините, има решение на СОС, но до този момент нито една от политическите сили, управлявали София от падането на комунизма до ден днешен, не е предприела сериозни действия в тази насока.

Новата коалиция  в СОС -  ГЕРБ и ПП-ДБ (коалиция МОЧА), разиграва поредния цирк пред софиянци, като целта им е само една: трупане на капитал по време на избори. ДСБ, ГЕРБ и прочие управляват София вече над 30 години почти без опозиция, а паметникът продължава да си стои на мястото. Защо ГЕРБ и ДБ не махнаха този паметник досега? Софиянски, Борисов и Фандъкова имаха цялата власт - общинска, областни управители, парламент, за да махнат този паметник на сервилността към чужди държави. Три десетилетия приказки, приказки, приказки и претенции за „истинска десница“.   

ВМРО е категорична, че Паметникът на Съветската армия - окупатор трябва да бъде премахнат и на негово място да бъде построен монументален комплекс на основателите на българската държава. Това предложение ще бъде внесено от общинските съветници от ВМРО на предстоящата на 9 март сесия на Столичния общински съвет.

Княжевската градина в София трябва да стане място за преклонение и патриотизъм, а не сборище на джендъристи и комунисти.

ВМРО настоява да се действа принципно и да се махнат паметниците на всички окупатори в София. Това означава освен МОЧА да бъде премахната и така наречената Братска могила от Борисовата градина и паметника на бомбардировачите на София пред американското посолство.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВМРО, МОЧА
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати