Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО организира протест под надслов #НеПредавайМакедония

Общество

ВМРО организира протест под надслов #НеПредавайМакедония

ВМРО организира протест под надслов #НеПредавайМакедония - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО организира протест под надслов #НеПредавайМакедония във вторник от 12.00 ч. пред Народното събраниеПоводът е готвената "подмяна на официалната държавна позиция на България относно започването на преговорите на РС Македония за членство в ЕС", съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

От партията заявяват, че "кабинетът на Кирил Петков гласува скандалното заобикаляне на официалната процедура като изключи от процеса Министерство на външните работи и прехвърли решаването на въпроса към Комисията по външна политика в парламента. С този акт МС реално взе посока на развитие на този тежък обществен въпрос, зачерквайки Рамковата позиция и Декларацията на парламента от 2019 г. и решението на Консултативния съвет по национална сигурност от февруари 2022 г.".

"Ето защо ние ще се съберем утре в 12 часа пред сградата на Народното събрание, за да заявим ясно и категорично, че готвенето национално предателство и опитите за „прах в очите“ с различни „сценарии“ няма да бъдат толерирани и ние ще се борим за българщината и защитата правата на събратята ни в Македония, както сме го правили през последните 130 години!", допълват още от ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ВМРО, протест
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати