Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО пред президентството: Да не се променя позицията за РС Македония

Общество

ВМРО пред президентството: Да не се променя позицията за РС Македония

Снимка:

Ако не бъдат чути от партията ще искат референдум по темата

ВМРО с демонстрация пред президентството. От партията искат България да не променя позицията си за Северна Македония.

„Всички партии в парламента да не отстъпват от вече поставените условия – да бъдат гарантирани правата на българите от другата страна на границата, да се сложи край на езика на омразата към България и да бъде призната общата история до 1944 г.“, настояха те.

„Все още не е протест. Може да стане протест, ако има отстъпление от националната позиция. Затова сме събрали да ги предупредим абсолютно мирно и разумно, че огромната част от българското общество подкрепя позицията за това, че РС Македония трябва да започне преговори с ЕС само след като изпълни изчерпателно разписаните и гласувани от предишното НС и правителство решения“, заяви зам.-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки.

Според него това управление няма мандат да сменя позицията, защото е избрано с гласовете на безпрецедентно малко избиратели. По думите на Джамбазки, ако това все пак се случи ВМРО ще настоява за организиране на референдум когато всеки един български гражданин ще може да даде своята позиция по темата.

„Ако ВМРО не организира референдум на тема Македония, то кой“, категоричен беше зам.-председателят на партията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема