Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО: СДВР трябва да влезе в гетото в „Захарна фабрика“

Общество

ВМРО: СДВР трябва да влезе в гетото в „Захарна фабрика“

ВМРО: СДВР трябва да влезе в гетото в Захарна фабрика - Tribune.bg
Снимка:

Групата на патриотите ще извика хората, кмета и представители на полицията за изслушване в СОС

СДВР трябва да влезе в гетото в „Захарна фабрика“. Групата на патриотите ще извика хората, кмета и представители на полицията за изслушване в СОС. Това се казва в позиция на председателя на групата на ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера след поредната ескалация на напрежението в столичния р-н „Илинден“ заради незаконното циганско гето там. За проблема стана ясно от репортаж, излъчен тази сутрин по Нова телевизия. От това включване се разбира, че кметът е безсилен, защото не може да разчита на помощ за справяне с проблема от страна на Трето РУ.

Тази патова ситуация трябва да бъде преодоляна и то спешно, смятат столичните общинари от ВМРО  и описват стъпките за разрешаване на проблема.

„СДВР да си влезе във функциите и да респектира гетото на „Захарна фабрика“. Полицията е абдикирала от основното си задължение да налага и да обезпечава сигурността на гражданите. Недопустимо е цял столичен квартал да продължава да бъде тероризиран от самонастанили се лица. Смятам, че на силите на Трето РУ не може да се разчита, защото очевидно нямат капацитет сами да се справят“, описва ситуацията Контрера.

„Задължително е Столичната дирекция на МВР незабавно да предприеме специализирана полицейска операция, която да установи абсолютно всички лица, които са се населели в незаконните постройки на циганското гето в „Захарна фабрика“, район „Илинден“, като същите да бъдат профилактирани и респектирани с оглед на множеството данни за нарушения на обществения ред, включително престъпления. Със сигурност там ще се окажат „живущи“ лица, които се издирват за престъпления или за излежаване на присъди. Когато започна премахването на незаконните постройки през 2017 година, имаше точно такива случаи“, подчертава той.

„Отделно от това е задължително на входа на гетото да се поставят патрули или на Охранителна полиция, или на Жандармерията, особено в тъмната част на денонощието, за да се гарантира на живущите наоколо, че нямат да станат курбан, няма да бъдат нападнати от някой обитател на циганското гето. Предвид обстановката в квартала считаме, че патрулно-постовата дейност на Трето РУ следва да се съсредоточи в този район, патрулите да бъдат усилени, за да не бъдат нападани граждани по улиците, докато излизат или се прибират към домовете си“, категорични са от ВМРО.

„Като заместник-председател на комисията по Обществен ред и сигурност ще поканя и представители на жителите и кмета на район „Илинден“, за да ни запознаят със ситуацията и Столичен общински съвет да съдейства за налагането на ред в тази част на София. Разбира се, поканата ще бъде отправена и към СДВР, които разполагат с правомощията да контролират и охраняват по закон. Недопустимо е български граждани да бъдат тероризирани около и в собствените си домове“, заявява още Контрера.

Припомняме, че на сесията на 27 октомври т.г. в питане до кмета Фандъкова Карлос Контрера постави и въпроса за „Виетнамските общежития“, които все още не са съборени, а администрацията на район „Красна поляна“ вече две години не пристъпва към окончателно премахване на останалите 6 (шест) блока и от това циганско гето в София.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати