Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ВМРО след побоя над медик в Роман: Питаме защо бяха саботирани доброволните отряди към МВР?

Общество

ВМРО след побоя над медик в Роман: Питаме защо бяха саботирани доброволните отряди към МВР?

Снимка:

С настоящата декларация сезираме главния прокурор Иван Гешев

Острата реакция на Областния комитет на ВМРО във Враца идва вследствие на поредния инцидент в Северозападна България, при който този път беше брутално бит, ритан и мачкан фелдшер в Роман, който се е отзовал и е направил опит да помогне.

Това е поредното нападение над медицинско лице от страна на роми в страната, но и е показателен пример за случващото се като цяло конкретно в този регион.

Припомняме, че само преди няколко месеца млад мъж беше сечен с мачете от същите хора от клана „Лисиците“. Обществено известен стана и случаят с друг пребит от тях младеж от града преди година и нападението, отново с мачете, над горски полицаи до село Струпец, пишат войводите.

Излишно е отново да изброяваме дългия списък с убитите, изнасилените, пребитите и ограбените. Ами грабежите и незаконната сеч? До кога ще се налага да бъде търпяно това беззаконие?, питат от ВМРО.

С настоящата декларация сезираме главния прокурор Иван Гешев. В действията си прокуратурата показа решителност да се справи с битовата престъпност и безчинствата по места. А Северозападът и конкретно този рецидив са представителна извадка и без твърдата намеса на държавата, проблемът няма да се разреши, категорични са от организацията и прилагат декларация от Областния комитет на ВМРО във Враца.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още