Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Внезапно почина Радосвет Радев

Общество

Внезапно почина Радосвет Радев

Снимка:

Председателят на БСК си отиде на 61 години

На 61-годишна възраст внезапно ни напусна Радосвет Радев - председател на БСК, съобщиха на сайта си от  Българската стопанска камара.

Ето какво още казват оттам:

„Г-н Радев пое управлението на БСК през 2018 г., след кончината на дългогодишния ни председател Божидар Данев. В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията.

За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел - човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране.

За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него!

Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките му, както и на целия екип на Дарик радио - най-голямата му любов!", пишат колеги му. 

Радосвет Радев беше един от най-емблематичните журналисти у нас. Освен бизнесмен, той беше дългогодишен собственик и изпълнителен директор на „Дарик радио“.

Основател на най-големия приватизационен фонд „Доверие“, както и на приватизационен фонд „Албена инвест“.

Роденият на 21 юли 1960 година Радев завършва Юридическия факултет на Софийския държавен университет, специализира маркетинг и мениджмънт в САЩ. Кариерата си стартира в Софийски градски съд и в Програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

През 1992 г. създава „Дарик Радио“. Радев беше и член на Български бизнес клуб „Възраждане“ – затворен елитарен кръг от едри бизнесмени, притежаващи най-значимите предприятия в България и влияещи активно върху политическия живот в страната в началото на новото хилядолетие.  

През 2018 г. Радосвет Радев става ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, обединяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още