Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Внимавайте с плащанията в брой за екскурзии, съветват потърпевши

Общество

Внимавайте с плащанията в брой за екскурзии, съветват потърпевши

Внимавайте с плащанията в брой за екскурзии, съветват потърпевши - Tribune.bg
Снимка:

Делата, за да се върнат парите, се точат с години

Недобросъвестни служители на туристически агенции събират пари в брой от клиентите и изключват телефоните си, предупреждават потърпевши пред Нова телевизия.

Мария Костова и Илияна Емануилова, съобщиха, че са завлечени от Станислава Банкова. Мария Костова управлява туристическа агенция и установява липса на близо 7 хил. лв., събрани от клиенти като аванс за предстоящи пътувания. Седем години по-късно тя не може по съдебен път да си върне парите от Станислава Банкова и да я осъди. Причината е, че се използват юридически похвати, за да се протака делото в съда.

Илияна Емануилова пък е предоставила в аванс за организирането на детски лагер 600лв. на Банкова. Засегнато е доверието на 40 семейства, които са дали съгласието си децата им да отидат на въпросния лагер. Всичко е документирано, но Банкова изчезва и не връща парите. Хубавото в случая е, че фирмата на Мария Костова възстановява щетата.

Съветът на потърпевшите е да внимавате с подобни брокери на туристически агенции като г-жа Банкова, защото те по правило регистрират и свои фирми, и продължават да злоупотребяват с доверието на желаещите да пътуват български граждани. Поредната фирма, регистрирана от Станислава Банкова вече е заличена от регистъра на министерството на туризма.Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати