Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Внукът на Тодор Жиков се завърна от САЩ за погребението на баща си, там се представял за Тед Живков

Общество

Внукът на Тодор Жиков се завърна от САЩ за погребението на баща си, там се представял за Тед Живков

Снимка:

Внукът на Тодор Живков се завърна в България за погребението на баща си Владимир Живков. Потомственикът на бившият държавен глава носи изцяло неговото име, но в Америка, където живее дълги години явно се представял за Тед Живков или Тез Влад.

Покойният Тодор Живков има двама внуци, които са кръстени на него. По-големият носи фамилията на баща си Иван Славков. Синът от първия брак на Владимир Живков с Маруся Мирчевска обаче е пълен съименик на Тодор Живков.  

Тодор Живкво-младши е живял известно време при дядо си, след развода на родителите си и изострените между тях отношения. Държавният глава не пренебрегвал задълженията си на родител и всяка вечер прекарвал време с внука си в резиденцията, като му казвал: „И ти си сам, и аз съм сам“.

След 10 ноември 1989 г., в условията след падането на режима, Маруся Мирчевска успява да изведе сина си от България в Русия и оттам в САЩ, без съгласието на бащата, пише „e-vestnik.bg“. Това разказва Владимир Живков и подчертава, че не е давал съгласие невръстния му син да напуска страната. Това и по сегашните закони е сериозно закононарушение, но при тогавашните анти-живковистки настроения и развенчаване на режима, Маруся успяла да изведе сина си.

Оттогава Тодор Живков-внук живее в САЩ и не се беше връщал в България до 42-годишната си възраст. Зад граница той се занимава с професионална игра на покер, като не е известно да има друга професия. Последното му местожителство към 2020 г. е Нордридж, Калифорния, в покрайнините на Лос Анджелис . Тед Живков, както се представя обича да залага и в други хазартни игри. Не е нависоко в класациите на професионалните покер играчи, изкарвал е на турнири до няколко десетки хиляди долара. В класациите за покер играчите в Щатите 2015-2020 г. той се движи между 3000-о и 6000-о място по спечелени пари от турнири, в световната ранг листа е след 19 000-о място и едва ли живее само от тези доходи.

Според светските рубрики в наши издания е женен за рускиня и има две деца. Пак според тях е приел като име и Тед Морган, фамилията на мъжа на майка си. Не отдавна се появиха снимки от интериора и екстериора на скъпа къща, в която живеел внукът с майка си и/или със съпругата си. Според клюкарските издания струвала 6 млн. лева или долара. Нискорейтингов играч на покер е малко вероятно да си позволи такава къща, ако може да се вярва на легендата, че я е купил той.

Другото дете на Владимир Живков е дъщеря му Елизабет от втория му брак с Валентина Танчева (Станимирова). Вижда се на снимката от погребението до брат си Тодор. Елизабет е най-малко известна от фамилията на Живков, далеч е от общественото внимание години наред. Родена е през 1992 г., завършила е Американския колеж в София, след това учи в института по мода и дизайн в института „Марангони“ в Лондон, което е скъпо образование. Живее в Италия, омъжена за италианец.    

Тодор Жиков по време на игра на покерТодор Жиков по време на игра на покер


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още