Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Водолази успяха да се качат на потъващия „Вера Су“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Общество

Водолази успяха да се качат на потъващия „Вера Су“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Снимка:

Двама специалисти-водолази успяха да се качат на затъналия край Камен бряг кораб „Вера Су“. Операцията по огледа на плавателния съд се провежда при лошо време. 

Изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ капитан Венцислав Иванов и главният директор на „Аварийно-спасителна дейност“ вицеадмирал Румен Николов трябва да направят инспекция на състоянието на заседналия край Камен бряг кораб „Вера Су“, предава БНТ.

Последният водолазен оглед показа, че има множество пробойни по заседналия плавателен съд. Експертите ще огледат какво е състоянието му в момента.

На място е катер на морските сили, който прави подхождане към кораба. Експертите трябва да проверят навигационната апаратура и да вземат документи, необходими на следствието, които капитанът не е взел при евакуацията на екипажа.

Националното следствие се качва на Вера Су: Имат съмнения за манипулация на документи

Ще бъдат взети проби от товара, тъй като има съмнения, че в азотния тор има и други вещества, които могат да предизвикат замърсяване.

МОСВ: Товарът на Вера Су е чист карбамид, във водата няма тежки метали

Ще се разследва и дали институциите са реагирали навреме и адекватно на ситуацията.

Според синоптиците времето ще продължава да бъде дъждовно и вятърът ще остане силен и през следващите дни. Метеорологичните условия ще се подобрят чак следващия понеделник.  

Вера СуВера Су
Вера СуВера Су
Вера СуВера Су
Вера СуВера Су


Топ новини

виж още

Актуална тема