Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Военни стават доброволци във ВМА, лично ген. Мутафчийски им благодари за подкрепата (Снимки)

Общество

Военни стават доброволци във ВМА, лично ген. Мутафчийски им благодари за подкрепата (Снимки)

Снимка:

Военнослужещи от различни военни формирования в страната ще се включат в помощ на многопрофилните болници от състава на Военномедицинска академия (ВМА), съобщава на фейсбук страницата си лечебното заведение.

Доброволци във ВМАДоброволци във ВМА

Първата група от Мусачево, Горна Малина и Служба „Военна полиция” вече е на терен в столичната Военна болница и помагат на експертите от Научно-приложния център по военна епидемиология и хигиена, ръководен от полк. доц. Андрей Галев. На униформените са възложени задължения, свързани с дезинфекция и термометриране, както и помощни дейности в Лабораторията по „Вирусология” на ВМА.

Военни стават доброволциВоенни стават доброволци

Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS лично им благодари за оказаната подкрепа в тези времена на тежки изпитания.

Военни стават доброволциВоенни стават доброволци

Екипите ще се сменят на ротационен принцип на всеки две седмици и ще бъдат разпределени във всички военни болници в страната. Част от тях са преминали и курсове за „Бойни санитари” във ВМА. Ежегодно десетки военнослужещи от различни военни формирования получават начална военномедицинска подготовка, която им дава възможност след това – при нужда, да се включат както на бойното поле, така и при различни инциденти с масово постъпване на пострадали.  

Военни стават доброволциВоенни стават доброволци


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още