Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Военни ще обезвредят открития стар боеприпас в столицата

Общество

Военни ще обезвредят открития стар боеприпас в столицата

Военни ще обезвредят открития стар боеприпас в столицата - Tribune.bg
Снимка:

Обезопасен е периметърът около кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Оборище"

Специалисти от Военновъздушните сили  и Сухопътните войски ще обезвредят боеприпаса, открит в София. Вече е създаден щаб, който работи по случая. Бомбата ще бъде транспортирана от мястото, където е открита на булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“ № 82, информират от Министерството на отбраната. За отстраняването ѝ ще бъде използвана подемна техника. Невзривеният боеприпас ще бъде разузнат и унищожен на безопасно място.

Военна полиция осигурява ескорт на придвижването и съдейства на органите на МВР за безопасността в района. Към момента на място е осигурена охрана от полицейски патрул от СДВР.

Обезопасен е периметърът около кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Оборище", където бе открит стар авиационен снаряд. Всички сгради в района са евакуирани и обезопасени, включително близко училище и жилищни сгради, които ще останат така до приключване на пълната работа по случая. Това съобщиха от СДВР.

По-рано днес бе съобщено, че при изкопни работи в столицата е открит стар боеприпас, Става въпрос за над 200-килограмова бомба. Движението в района бе временно спряно, като бе променен и маршрутът на автобусите от градския транспорт, които минават през кръстовището.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още