Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Военнослужещ е спасил детето, паднало във водопад край Карлово

Общество

Военнослужещ е спасил детето, паднало във водопад край Карлово

Снимка:

Изваденото от водата дете нямало пулс и не дишало

Военнослужещ от 61-ва механизирана бригада в Карлово е спасил 11-годишно момиче, попаднало във водите на придошла река край Карлово в неделя, съобщиха от Министерството на отбраната.

Ефрейтор Никола Върбанов от 1-ви механизиран батальон на 61-а механизирана бригада в Карлово и негови приятели забелязали тяло на дете във водите на придошлата река край водопад „Сучурум”.

Младежите са успели да извадят тялото от водата и веднага са се обадили на телефон 112. Благодарение на добрата подготовка и преминатия курс за санитарен инструктор във Военномедицинска академия София ефрейтор Никола Върбанов успява да окаже първа медицинска помощ.

Изваденото от водата дете нямало пулс и не дишало, но военнослужещият продължил да прави сърдечен масаж на пострадалото момиче докато дошло в съзнание. С пристигналата на място линейка детето е било откарано в болница. То няма сериозни наранявания и се възстановява.

Вчера директорът на ОДП - Пловдив старши комисар Атанас Илков обясни, че мястото, от което е паднало момичето, е особено опасно и често деца ходят там, за да правят опасни селфита. Мястото е много опасно, а ние често получаваме сигнали, обясни той.  


Коментари (1)

К.Анкова Право поздравления на човка за постъпката
12.03.2019 13:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още