Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Ще се въведе забрана за продажба на енергийни напитки на непълнолетни

Общество

Ще се въведе забрана за продажба на енергийни напитки на непълнолетни

Ще се въведе забрана за продажба на енергийни напитки на непълнолетни - Tribune.bg
Снимка:

Текстовете са гласувани вчера на заседание на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта

ПГ „Воля - българските родолюбци" поздрави в декларация народните представители, подкрепили предложенията им за забрана употребата на енергийни напитки и нетютюневи изделия за пушене от деца.

От "Воля" предлагат в Закона за здравето да се забрани продажбата, закупуването и предоставянето по какъвто и да е начин на енергийни напитки на лица до 18-годишна възраст. С промени в Закона за закрила на детето се предлага още да се забрани употребата, продажбата и предлагането, на всички нетютюневи изделия за пушене на лица под 18-годишна възраст.

Въпросните текстове са гласувани вчера на заседание на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

В декларация от името на група Полина Цанкова, заместник-председател на ПГ „Воля“, призова днес за обединение в защита здравето и живота на българчетата. Тя е и вносител на промените в Закона за здравето.

„Надявам се, че ще се включите активно с предложения между първо и второ четене. Трябва да се обединим и да покажем, че здравето и животът на българчетата са национален приоритет“, призова колегите си Цанкова. Тя коментира със съжаление, че в Народното събрание има политическа партия, която поставя партийният си интерес над здравето на децата и посочи, че това са депутатите от БСП, които вчера не са подкрепили направените предложения за промени.

„Явно за тях по-важно е не какви са идеите, а кой ги предлага, защото явно са свикнали да търсят врагове, а не партньори“, изтъкна Цанкова. Според нея това категорично показва, че  

социалистите не могат да са алтернатива.

„БСП не могат да обединят народа, не могат да са лицата на промяната, която хората очакват. Опитът им да провалят едни добри законодателни идеи всъщност отново ни припомни, че социалистическите управления през прехода се характеризират точно с тази дума - провали'', допълни Цанкова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още