Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Впрягат МВР, пожарна, РЗИ, БАБХ и КЗП в спазването на мерките в магазините

Общество

Впрягат МВР, пожарна, РЗИ, БАБХ и КЗП в спазването на мерките в магазините

Снимка:

Търговският бранш иска бърза писта за ваксиниране на хората, работещи в магазините. Това съобщи икономическият министър Лъчезар Борисов след среща с представителите на големите хранителни и нехранителни търговски вериги, предаде БГНЕС.

От думите на Борисов стана ясно, че за следене спазването на противоепидемичните мерки в магазините влизат екипи на четири служи – Министерство на вътрешните работи (МВР), Регионални здравни инспекции (РЗИ), Агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Комисия за защита на потребителите (КЗП).

Бизнесът и здравните власти могат да седнат на една маса и да имат една цел – здравето на хората и запазване на бизнеса, обобщи Борисов постигнатото на срещата. Според него сектор „Търговия“, с изключение на моловете, продължава да работи.

Обединихме се за спазване на противоепидемични мерки. Всички поеха ангажимент, заяви министърът и отбеляза, че и към настоящия момент голяма част от търговците са реорганизирали своята дейност – използват много повече дезинфектанти, някои са удължили работното си време, други са назначили повече хора за охрана.

Икономическият министър съобщи, че МВР ще съдейства за спазване на мерките и образуване на опашки пред магазините, особено преди и по празниците.

Бюрата по труда също ще бъдат включени, като ще се използват да бъде осигурена подкрепа на магазините за охраната или друг вид служители при необходимост.

По настояване на търговците в контрола по осъществяване на мерките ще се включат и представители на КЗП. А за хранителните магазините – на БАБХ.

Санкции ще има и за потребители, които не спазват мерките, заяви от своя страна държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още