Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Връщане на работното място: Какви мерки трябва да се спазват?

Общество

Връщане на работното място: Какви мерки трябва да се спазват?

Снимка:

„Връщаме се на работа при нови условия в новата действителност. Новите норми – повишени мерки за хигиена, дезинфекция, социално дистанциране, означават и реорганизация на работния процес и работното място. На здравето и безопастността на работещите хора вече трябва да се обръща по-голямо внимание“, това заяви пред NOVA докторът по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията Мария Коларова–Титопулу.

Тя добави, че предпазните средства трябва да бъдат осигурени от работодателите. "От Министерството на здравеопазването има ясна заповед за разстоянието, на което трябва да бъдат служителите един от друг и то е 1.5 метра. Ние съветваме работодателите да реорганизират процеса и да го оптимизират. Нужно е да се спазва дистанция и контактите между хората да бъдат по-малко. Тук влизат и новите форми на работа и заетост. Гъвкавите работни часове и работата от вкъщи“, добавя Титопулу.

„По отношение на служителите е много важно самите те да са наясно с опасностите и рисковете на своето работно място. Това трябва да е така не само във връзка с COVID-19. Хората трябва да знаят правата си и как да останат здрави“, допълва експертът.

"Тази криза ни научи на това да търсим информация, да бъдем активни и отворени към света. Тази криза няма аналог, тъй като няма незасегната държава. Работодатели трябва да научат уроците си", завърши Титопулу.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още