Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Връщат част от мерките, ако минем 200 болни на ден?

Общество

Връщат част от мерките, ако минем 200 болни на ден?

Снимка:

Днес в България бяха отчетени 174 случая на заразяване с коронавирус

Ако преминем границата от 200 новозаразени на ден, това ще бъде сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките срещу разпространение на коронавирус. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Днес в България бяха отчетени 174 случая на заразяване с коронавирус, при направени 2775 PCR теста. Най-много заразени отново има в София – 86.

Съпоставимо с другите областни градове, случаите на коронавирус в София не са пик, макар че ме притесняват, каза още здравният министър.

"Случаите на коронавирус в София не са голямо нарастване в контекста на броя хора, които живеят в България. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса. Ако той ескалира, сме готови във всеки един момент да предприемем необходимите мерки. Трябва да спазваме дисциплината: дистанцията, да носим маските. Засилили сме контрола в цялата страна, защото явно без контрол няма да мине ", допълни той.

14-дневната карантина за пристигащите от Великобритания, Португалия и Швеция остава, каза още Ананиев.

"Заповедта, с която ще определи пълният списъка с държави, от които няма да може да се влиза в страната и от които хората ще подлежат на 14-дневна карантина, още не е издадена, защото се водят разговори за реципрочни взаимоотношения със съответните страни от ЕС, трети страни и Шенгенското споразумение", обясни Ананиев.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още