Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Връщат маските в болници, аптеки и градския транспорт в Плевенска област

Общество

Връщат маските в болници, аптеки и градския транспорт в Плевенска област

Връщат маските в болници, аптеки и градския транспорт в Плевенска област - Tribune.bg
Снимка:

Задължително ще е носенето на защитни маски за лице за еднократна или многократна употреба в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни и в обществения градски транспорт на територията на област Плевен от 1 август, става ясно от заповед на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), с която се въвеждат временни противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на ковид в областта. Изключение ще се прави само за децата до 6-годишна възраст. 

Създаването на условия за дистанционна работа, често проветряване на работните помещения, провеждането на засилен сутрешен филтър в детските заведения са сред другите мерки, които ще са в сила от следващата седмица. Към днешна дата заболеваемостта от ковид на двуседмична база в Плевенско е 160,75 на 100 000. Само през последното денонощие са установени нови 31 случаи на заразени с коронавирусна инфекция.

През последната седмица има повишение на броя на поставените ковид ваксини в региона, показват данните на РЗИ-Плевен. През вчерашния ден са поставени 224 дози.

Противоепидемичните мерки ще останат в сила до 31 август. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети