Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Връщат парите на деца до 10 години, купили карта за градски транспорт

Общество

Връщат парите на деца до 10 години, купили карта за градски транспорт

Връщат парите на деца до 10 години, купили карта за градски транспорт - Tribune.bg
Снимка:

С решение на Министерски съвет те могат да пътуват безплатно

От сряда картата за една линия от столичния градски транспорт отново е в продажба. Това е възможно, след като през февруари колегите в Общинския съвет подкрепиха предложението ми да се върне един от най-предпочитаните от гражданите пътни документи. Няма промяна в цените – поименната месечна карта за наземен транспорт е отново 23 лева, а неперсонализираната 28 лева. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, съобщават от пресцентъра на СОС.

От 15 март месечните ученически, студентски и докторантски карти за наземен транспорт ще са на цена 6.90 лева до края на годината. След постановление на Министерски съвет децата до 10 годишна възраст могат да пътуват безплатно в градския транспорт. Затова всички закупили абонаментни карти за деца до 10-годишна възраст могат да получат парите си обратно на касите на Центъра за градска мобилност.

„Напомням, че с решение на съвета от септември 2022 г., се предлага годишна карта за цялата градска мрежа за всички млади хора до 26 години на стойност 250 лева. От началото на годината над 7 милиона са продадените електронни билети за пътуване в градския транспорт. Най-предпочитан е билетът 30+. До 10% от хората, които използват този билет, се прекачват на друго превозно средство в рамките на 30 минути. Безспорно това е дигитална революция“, посочи още Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети