Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Временната закрила за бежанците от Украйна у нас се удължава с година

Общество

Временната закрила за бежанците от Украйна у нас се удължава с година

Временната закрила за бежанците от Украйна у нас се удължава с година - Tribune.bg
Снимка:

Действието на временната закрила на разселените лица от Украйна в България се удължава с една година, считано от 4 март 2023 г., реши Министерският съвет.

Министерският съвет прие Решение за изменение на РМС № 144 от 10 март 2022 г. за предоставяне на временна закрила на разселени лица от Украйна и за изменение на Националния план за действие при временна закрила в Република България, с което действието на временната закрила на разселените лица от Украйна на територията на Република България се удължава с една година, считано до 4 март 2024 г., в съответствие решението на Европейската комисия за удължаване действието на Директивата за временна закрила.

Правителството прие също така Решение за изменение на РМС № 642 от 4 август 2016 г. за утвърждаване на образци на регистрационни карти, които се издават от Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, с което се определя срок за пререгистрация на лицата, разселени от Украйна, с предоставена временна закрила, във връзка с удължаване на срока на временната закрила на територията на Република България до 4 март 2024 г. Процесът по пререгистрация ще започне в началото на м. февруари 2023 г. и ще продължи до 31 март 2023 г.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети бежанци, Украйна
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети