Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Времето се разваля, АПИ съветва: На път само с коли, готови за зимата

Общество

Времето се разваля, АПИ съветва: На път само с коли, готови за зимата

Снимка:

На 26 и 27 декември се очаква в Северна и Северозападна България дъждът да премине в сняг

Днес времето ще се развали и нахлува по-хладен въздух. В северозападните райони ще вали дъжд, през деня и над останалата част от страната облачността ще започне да се увеличава.

Вятърът ще бъде от североизток, над южните райони от югозапад и там ще бъде все още топло. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, за София 4. Дневните температури ще бъдат от 4 до 7 градуса в районите с дъжд и мъгла, до 15 градуса в Южна България. За района на София максималната температура ще бъде 9 градуса, по Черноморието 10-13, в Северна България около 6-8 градуса, в Южна България 12-14 градуса. В неделя – Стефановден отново ще бъде облачно и дъждовно с температури от 8 до 11 градуса, в северните райони около 5-9 градуса.

За предстоящите празници, когато много хора пътуват, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Емоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките. Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още