Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Втори ден: Военни и хеликоптер се включиха в гасенето на Рила

Общество

Втори ден: Военни и хеликоптер се включиха в гасенето на Рила

Втори ден: Военни и хеликоптер се включиха в гасенето на Рила - Tribune.bg
Снимка:

Огънят е обхванал около 350 декара борова гора в труднодостъпна местност

Втори ден продължава пожарът, който избухна в природен парк „Рила“. Огънят е обхванал около 350 декара борова гора в планинска, хълмиста, труднодостъпна местност с надморска височина над 1900 м. и голяма денивелация.

Военнослужещи от Сухопътните войски и хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните оказват помощ в борбата с пожара в землището над село Долно Осеново в района между хижа „Чакалница“ и връх Капатник, съобщиха от МО.

В района на пожара вследствие на атмосферните условия се е спуснал гъст дим, който ограничава видимостта. Действията на военнослужещите се извършват съвместно с органите на пожарна безопасност, гражданска защита и горското стопанство.

От 06.00 ч днес, 28 октомври, 21 военнослужещи и техника се включиха в погасяването на огъня. Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) е от състава на Бригадно командване - Благоевград. Военнослужещите са под ръководството на командира на трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване подполковник Кирил Спаневиков и на командира на ФОППБ капитан Николай Щурков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати