Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Втори пореден протест заради тежката катастрофата на бул. „Черни връх”

Общество

Втори пореден протест заради тежката катастрофата на бул. „Черни връх”

Втори пореден протест заради тежката катастрофата на бул. Черни връх - Tribune.bg

За втора поредна вечер стотици хора се събраха на столичното кръстовище, където преди два дни при тежка катастрофа загинаха две момичета на 22 и 26 години.

Въпреки че 35-годишният Георги Семерджиев е задържан, хората настояват за по-строги закони и санкции, които да предотвратят подобни трагедии.

Хората блокираха кръстовището на булевардите "Свети Наум" и "Черни връх", точно където преди два дни се случи трагедията, съобщава БНР.

Хората са категорични, че ще бъдат тук всяка вечер и ще блокират кръстовището и ще протестират по този начин докато не видят воля за по-строги санкции спрямо шофьори, които са нарушители от години.

"Очакваме хората, които пишат законите, да напишат правилните закони. Крайно време е и да бъдат ефективни тези закони, не само на хартия и на думи. Присъда, влиза в затвора и лежи, без помилване, с помилване. Свидетели сме на Милен Цветков преди две години. Той получи 9 години, обжалва. Дори не му е влезла в сила присъдата. Това си продължава непрекъснато Камери, видеонаблюдения - няма абсолютно никакви технически устройства. Да видим наистина трагедията, да видим какво се е случило, да видят хората последствията от това да се дрогираш, да пиеш, да се качиш зад волана и да караша със 150 по столичен булевард, където тук ограничението е 50", каза Надежда Дойчева, участничка в протеста.

Протестиращите са категорични, че ако няма промяна в законите и няма желание в управляващите да налагат по-строги санкции, подобни тежки инциденти ще станат ежедневие.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати