Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вяра Тодева е назначена за заместник областен управител на област София

Общество

Вяра Тодева е назначена за заместник областен управител на област София

Снимка:

Освободен е Цветелин Софрониев

Със заповед на премиера Стефан Янев за заместник областен управител на област София е назначена Вяра Тодева, съобщиха от правителствената пресслужба.

Тодева притежава богат опит, натрупан в държавната администрация. В периода септември 2006 г. – ноември 2009 г. е директор на дирекция в Държавната агенция по туризъм, след което е директор на дирекция в Агенцията по вписванията, изпълнява и длъжността директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ в Министерството на здравеопазването.

От юни 2011 г. до юни 2012 г. е председател на Съвета на директорите на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, гр. Велико Търново, след което близо 6 години е началник на отдел „Обществени поръчки“ в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“ към Министерството на отбраната. От януари 2018 г. до 12 юли 2021 г. е директор на дирекция „Обществени поръчки“ в Държавната агенция „Електронно управление“.

От 13 юли т.г. до назначаването си за заместник областен управител на област София Тодева е заместник изпълнителен директор на Агенцията по вписванията. По образование е магистър по маркетинг и мениджмънт и магистър по право.

Със заповед на премиера от длъжността заместник областен управител на област София е освободен Цветелин Софрониев.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема