Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Вземат мерки против птичия грип в Добрич

Общество

Вземат мерки против птичия грип в Добрич

Снимка:

Кметовете на крайморските общини в област Добрич да извършат спешна инвентаризация на домашните птици в личните стопанства, препоръчват от Областната дирекция по безопасност на храните. Причината е повишаването на случаите на инфлуенца по птиците в западна Русия и Казахстан и очаквания увеличен прелет по Виа Понтика със застудяването на времето, съобщава БНР.

На редовното заседание на Областната епизоотична комисия в Добрич секретарят ѝ д-р Анелия Андонова предупреди за нуждата от повишено внимание в частните стопанства срещу разпространение на инфлуенца по птиците. Препоръката е във всички населени места от трите морски общини в област Добрич – Балчик, Каварна и Шабла, които са част от Виа Понтика, да бъде извършена инвентаризация на домашните стопанства.

Фуражите и храните трябва да се съхраняват в закрити помещения, общините трябва да са готови с площадки за загробване на животни при възникване на огнище на заразата. Предстои да се изготвят графици за огледи в горски и полски територии, препоръчва се и засилен контрол върху автомобилите ,превозващи птици.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още