Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Взривиха мината, която беше открита на плажа в Царево

Общество

Взривиха мината, която беше открита на плажа в Царево

Взривиха мината, която беше открита на плажа в Царево - Tribune.bg
Снимка:

Откритата в събота противотанкова мина на плажа в Царево беше взривена тази сутрин във водата.

Около 9 часа сутринта на централния плаж в Царево пристигнаха екипи на Военноморска база-Бургас. Водолази-сапьори направиха оглед на района и след като установиха, че се касае за противотанкова мина, последва контролиран взрив.

За предмет, който прилича на боеприпас, съобщиха вчера към 15.30 часа младежи, които са се гмуркали за рапани. Те са сигнализирали спасителя на плажа, който е съобщил на полицията. Районът беше отцепен веднага, а летовниците евакуиране на безопасно разстояние.

Предстои повторен оглед на дъното и едва тогава плажът ще бъде освободен за летовниците.

Освен този случай, от военото министерсво информираха и за друг, също от вчерашния ден, но от плаж Вромос. Там беше открит предмет наподобяващ противопехотна или противотанкова мина. На място пристигна екип от Военноморската база в Атия, които извършиха разузнаване и установиха, че става дума за противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при спазване на мерките за безопасност.

През последния месец на плажовете в Поморие, Несебър и Аркутино изплуваха мини. От Военноморските сили тогава успокоиха летовниците, че се касае за празни, стартови двигатели от противовъздушна ракета, които са безопасни.

От началото на годината военните са реагирали на над 30 сигнала за боеприпаси, изплували в нашето море.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети