Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Йордан Арабаджиев: Държавата да прогледне, бизнесът губи милиони евро

Общество

Йордан Арабаджиев: Държавата да прогледне, бизнесът губи милиони евро

Йордан Арабаджиев: Държавата да прогледне, бизнесът губи милиони евро - Tribune.bg
Снимка:

"На двата моста на Дунав наблюдаваме нещо, което не би следвало да е актуално в 21 век - няма обособени паркинг зони, където тежкотоварните автомобили да престояват, докато изчакват преминаването си през границата. Трагично е положението на границата с Румъния - и на двата моста".

Това каза пред БНР Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Той даде пример с същите проблеми, които са съществували на други гранични пунктове, но са решени с изграждането на буферни паркинги.

"От години апелираме за една национална транспортна политика, която да обхване и преминаването през граничните пунктове, чрез обособяване на такива паркинг зони, но явно никой не желае да ни чуе", заяви Арабаджиев.  

По думите на изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи "една смяна на граничните органи се извършва за 1 час сутрин и 1 час вечер, т.е. вместо 24 часа - работят 22 часа" и има усложнени процедури, които усложняват преминаването през граничните пунктове с Румъния:

"Това води до загуби за бизнеса и дискомфорт за хората, които живеят в близките населени места. Ние се чудим как държавата не прогледна досега, за да разбере, че бизнесът губи милиони евро от изчакване. Ако един транспорт не е бърз, той не е привлекателен". 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати