Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Йорданка Фандъкова предлага Стойка Кръстева и Борислав Георгиев за почетни граждани на София

Общество

Йорданка Фандъкова предлага Стойка Кръстева и Борислав Георгиев за почетни граждани на София

Снимка:

Фандъкова се е срещнала със Стойка Кръстева и Борислав Георгиев и ги е поздравила за големия успех.

"Олимпийски шампион и учител – това е Стойка Кръстева. Това написа във Фейсбук  столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Шампион и учител по бокс, но и по воля, издръжливост и родолюбие. Когато я попитах, какво е чувството да се качиш на най-високото място на олимпийската стълбичка, тя каза „гордост да видиш най-високо българското знаме, да знаеш че целият свят става прав на българския химн“.

Титла, за която тя работи 21 години – с много дисциплина и хладнокръвие, защото до върха на най-добрите няма кратък път. С победата на Стойка Кръстева България заема 8 място в света по бокс.

Благодаря на Стойка и на треньора й Борислав Георгиев за срещата и разговора днес. Истински шампиони по дух, които обучават над 80 деца в Спортното 153 училище "Неофит Рилски" в район "Надежда", пише още Фандъкова.

Столичният кмет отправи поздравления и към спортен клуб „Локомотив“, в който те са треньори.

„За 9-те години, в които Борислав Георгиев е президент на боксовия клуб „Локомотив“, той печели 22 медала, 7 от които златни от европейски първенства, 1 световен и 1 олимпийски – на Стойка Кръстева. Отделно от това клубът е спечелил 50 отборни купи от държавни отборни първенства в 5 от 6-те възрастови групи.

Като знак на уважение към успехите на Стойка Кръстева и Борислав Георгиев ще предложа на Столичен общински съвет те да станат почетни граждани на София“, се посочва още в поста и.

На първата септемврийска сесия кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи и с почетното звание да бъдат удостоени и олимпийските шампионки по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, техните треньорки - Весела Димитрова и Михаела Маевска и председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още