Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ЮНЕСКО с поредно признание за НДФ „13 века България“

Общество

ЮНЕСКО с поредно признание за НДФ „13 века България“

ЮНЕСКО с поредно признание за НДФ 13 века България - Tribune.bg

Фондът е единствената по рода си организация у нас с подобен статут

Официалните отношения на ЮНЕСКО с Националния дарителски фонд „13 века България“ са подновени със срок до 2027 година. Това стана ясно от писмо на Жан Ив Льо Со - директор на Бюрото за стратегическо планиране на организацията.   

„Фондът е единствен по рода си в България с подобен статут”, заяви изпълнителният директор Слава Иванова като подчертава, че НДФ „13 века България“ е отговорил на високите изисквания на ЮНЕСКО с работата си по програмата на световната организация.

„НДФ „13 века България“ в съответствие с приоритетите на ЮНЕСКО ще продължи активно да подпомага културата, образованието, изкуството в подкрепа на толерантността и разбирателството“, допълни Иванова. Дейността на Фонда е неразривно свързана със световната организация. Традиционно под патронажа на ЮНЕСКО се провежда Международният младежки арт-фестивал „Река на толерантността“ с участие на студенти и преподаватели от художествените академии на балканските страни. 

За тазгодишното издание в специално видео г-н Тусан Тиендребеого, секретар на Конвенцията за опазване и насърчаване на многообразието от форми на културно изразяване на ЮНЕСКО, приветства участниците и даде изключително висока оценка за дейността на Фонда.

Основната тема на  младежкия фестивал - „Споделеното изкуство на Балканите – традиции и съвременност“ отразява идеите, целите,  и основните приоритети на ЮНЕСКО. Събитието трайно е свързано с подкрепата, подпомагането и развитието на разнообразието на художествени посоки в съвременното изкуство на балканските държави. Едновременно с това участниците се обединяват около идеята за толерантност и взаимно разбирателство, за опазването на художественото наследство на Балканите.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЮНЕСКО
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети