Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Юристът Милен Митев става и.д. генерален директор на БНР след оставката на Балтаков

Общество

Юристът Милен Митев става и.д. генерален директор на БНР след оставката на Балтаков

Юристът Милен Митев става и.д. генерален директор на БНР след оставката на Балтаков - Tribune.bg
Снимка:

Милен Митев ще бъде избран за и.д. генерален директор на Българското национално радио на заседанието на Съвета за електронни медии днес, пише „24 часа“. До това се стигна, след като шефът на БНР Андон Балтаков изненадващо подаде оставка в понеделник, а мотивите му за нея са дълбоко лични, както той сам казва в писмо до служителите си.

„Митев е дългогодишен служител на общественото радио. Той е много добър юрист, с прекрасна репутация, всички в радиото го познават и той познава хората в БНР. Бил е част от програмните групи, които работят по промените на законите", обясни избора му председателката на СЕМ Бетина Жотева пред "24 часа".

В деня, в който Балтаков подаде оставката си, от СЕМ бяха решили да поканят Силвия Великова и Петър Волгин за временен шеф на радиото. Но нито един от двамата не се съгласи.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 година. Завършва специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Започва работа в БНР през 2009 година като юрисконсулт.

Притежава опит в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми. От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия.

В периода август 2018 година – юли 2019 година е директор на Дирекция „Правна и човешки ресурси“ на БНР. От септември 2019 до март 2020 година работи в Българската телеграфна агенция, първо, като главен юрисконсулт, а след това и като главен секретар. От 1 април 2020 година е директор на Административна дирекция на БНР.

На заседанието си днес СЕМ ще приеме и оставката на Андон Балтаков. В рамките на следващите 3 месеца Съветът ще проведе конкурс за избор на нов генерален директор на общественото радио. Така до 4 ноември БНР ще има нов шеф.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати