Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Причина за опашките на ГКПП „Кулата“: Пътниците са с 25% повече от 2018 г.

Общество

Причина за опашките на ГКПП „Кулата“: Пътниците са с 25% повече от 2018 г.

Причина за опашките на ГКПП Кулата: Пътниците са с 25% повече от 2018 г. - Tribune.bg
Снимка:

Колите се обработват бързо, забавянията са заради непълни документи, обясни Ивайло Иванов

„Причините за километричните опашки по границата с Гърция са комплексни. В последните дни имаше голямо натоварване, но само на „Кулата“. Съседните пунктове бяха абсолютно празни. Само в петък за няма и 24 часа бяха преминали над 6500 автомобили. Днес на място е и директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“. Неговите наблюдения са, че автомобилите се обработват сравнително бързо – под минута“. Това каза за БНР главният секретар на МВР ст. комисар Ивайло Иванов.

За евентуалното забавяне на колите допринася това, че гражданите нямат необходимия набор от документи. „Когато се носи декларация за непридружено дете, трябва да има и копие. Вчера колегите са направили над 500 копия на такива декларации, защото копие от тази декларация трябва да остане и при нас. На сайта на „Гранична полиция“ има много точни указания и разяснения какви документи трябва да се носят от гражданите, за да бъде максимално улеснена проверката“, обясни той.

Интензивен е трафикът на пунктовете „Кулата“ и „Маказа“ на българо-гръцката граница, пътуващите да използват пунктовете „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко Войвода“, призоваха от ГД „Гранична полиция“.

Основната причина за опашките на ГКПП „Кулата“ е увеличеният пътникопоток - с 25% повече спрямо 2018 г. Това каза главен комисар Светлан Кичиков, директор на ГД „Гранична полиция“.

„Трасетата са три, на които работим. Обработката на един автомобил отнема не повече от 30 секунди. Бави ни това, че хората не винаги са си приготвили необходимите документи за преминаването през граничния пункт“, потвърди Кичиков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати