Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. За едно село без престъпност и униформен, който раздава визитки на баби и дядовци

Общество

За едно село без престъпност и униформен, който раздава визитки на баби и дядовци

За едно село без престъпност и униформен, който раздава визитки на баби и дядовци - Tribune.bg
Снимка:

Казах им, че могат да ми позвънят по всяко време на денонощието, разказва Христов

Село, в което почти няма престъпност - така определят своето родно място жителите на Златна нива. За спокойствието се грижат двама полицаи - Цветелин Цанков и Петър Христов, които реагират по всяко време на денонощието. Координатор пък е младият селски кмет, разказва NOVA. 

Най-често униформените се отзовават на сигнали за свади. Кражби почти няма. Въпреки това, хората ги търсят, щом имат проблем.

„Като почнах като младши полицейски инспектор, на всички възрастни хора съм раздал визитки, като могат да ми позвънят по всяко време на денонощието. Звънели са ми за скандали, битовизми и изчезнали животни“, разказа младшият полицейски инспектор Петър Христов.

Освен пазители на реда обаче, полицаите са и психолозите на селото. „Хората са доволни, когато ги извикаш, проведеш един разговор с тях. Самотноживееща, възрастна жена и спрял полицаят да ѝ обърне внимание, за нея това е важно. Тя вижда, че не е пренебрегната, че не е изоставена“, допълва Христов.

Униформените разказват още, че често хората им поделят, когато имат проблеми, а те винаги са се старали да помогнат, с каквото могат.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати