Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. За назряващо напрежение в администрацията у нас сигнализират от КТ „Подкрепа“

Общество

За назряващо напрежение в администрацията у нас сигнализират от КТ „Подкрепа“

За назряващо напрежение в администрацията у нас сигнализират от КТ Подкрепа - Tribune.bg
Снимка:

Наблюдава се задълбочаването на проблемите във все повече администрации и предприятия в страната, нараства напрежението сред работещите. Това каза на пресконференция Ваня Григорова, икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа“ , предава "Фокус. По думите на Ваня Григорова действието на държавния бюджет за 2022 година е удължено и за 2023 година. "В момента се подготвя бюджет 2023, който да се приеме от новото Народно събрание. То може и трябва да гласува нов бюджет, който да отговаря на новите реалности, който да има повишени показатели в различни сфери. Притеснителното тук е заявеното от министъра на финансите, че ще предложи увеличение на трудовите възнаграждения само на администрациите, които миналата година не са получили никакво увеличение и то само с 10 %“, допълни Григорова.

По думите й това увеличение няма как да компенсира и да изпревари акумулираната инфлация, а това води до обедняване на работещите в държавната администрация. Според икономическия съветник проблемът не е само в държавната администрация. Григорова посочи, че частният сектор е формирал големи печалби. Това е на фона на отпуснатите помощи от страна на държавния бюджет. "Имаме един много добре подпомогнат частен бизнес с невиждани печалби, както и едни служители, които трябва да се молят за едно 10-процентно увеличение на заплатите“, коментира Ваня Григорова.

Тя съобщи, че в момента има сериозно социално напрежение в концесионираното летище "София“, където хората са в стачна готовност.

"Ние настояваме да бъде включено в Закона за държавния бюджет 2023 е: втора стъпка на увеличаване на минималната работна заплата; данъчни реформи в интерес на редовите граждани“, допълни Григорова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати